Počet záznamů: 1  

Anglická kuchyně slečny Elizy

  1. Údaje o názvuAnglická kuchyně slečny Elizy / Annabel Abbsová ; přeložila Markéta Polochová
    Osobní jméno Abbs, Annabel, 1964- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Argo, 2022
    Rozsah317 stran ; 22 cm
    Dal.odpovědnost Polochová, Markéta, 1982- (Překladatel)
    Počet ex.3, z toho volných 0, délka fronty rezervací 1
    PůjčovnaOdděleníUmístěníSignaturaInfo
    Pobočky-VFKrálův HájROMÁNY_POVÍDKY»ABL 94059 avypůjčený (do 27.04.2023)
    VšeobecnáBeletrieROMÁNY_POVÍDKY»ABL 94059vypůjčený (do 25.04.2023)
    Výměnný fondVýměnný fondABVB 49251nedostupný
    Anglická kuchyně slečny Elizy
    AnotaceNa trůn nastoupila královna Viktorie a Anglii zaplavila spousta nových ingrediencí od koření po exotické ovoce. Eliza Actonová netouží trávit čas v kuchyni, chce se věnovat poezii. Nakladatel však její sbírku básní odmítá a navrhuje, aby napsala knihu o vaření. Elizu návrh pohorší a nehodlá se jím zabývat. Vzápětí je ale její otec nucen kvůli bankrotu opustit zemi a Eliza na nabídku kývne. Ke svému překvapení zjišťuje, že jí vaření nejen jde, ale že ji těší. K ruce si najme Ann Kirbyovou. Obě společně napíšou knihu plnou zajímavých postupů a seznamů ingrediencí, čímž naruší tradiční pojetí kuchařských knih a jednou provždy změní způsob psaní o vaření
    Předmět.heslo Acton, Eliza, 1799-1859
    19. století
    anglické spisovatelky - 19. století
    kuchařské knihy
    Forma, žánr anglické romány biografické romány
    Konspekt821.111-3 - Anglická próza, anglicky psaná
    929 - Biografie
    MDT929 * 821.111 * 641/642 * 08
    Druh dok.KNIHY
    Unifikovaný název Miss Eliza's English kitchen. Česky
    Poznámky Přeloženo z angličtiny
    Obálkový podnázev: román o viktoriánském kuchařském umění a přátelství
    Obsahuje bibliografie
    ISBN978-80-257-3846-7 (vázáno)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.