Počet záznamů: 1  

A proto skáču

  1. Údaje o názvuA proto skáču : vnitřní svět třináctiletého chlapce s autismem / Naoki Higašida ; předmluvy napsali David Mitchell a Josef Schovanec ; z japonštiny a angličtiny přeložila Anna Křivánková
    Osobní jméno Higashida, Naoki, 1992- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelV Praze : Paseka : Pasparta, 2016
    Rozsah169 stran ; 20 cm
    Název anglického překladuReason I jump
    Dal.odpovědnost Mitchell, David 1969- (David Stephen), (Autor úvodu atd.)
    Schovanec, Josef, 1981- (Autor úvodu atd.)
    Křivánková, Anna, 1982- (Překladatel)
    Počet ex.3, z toho volných 1
    PůjčovnaOdděleníUmístěníSignaturaInfo
    DětskáDětskéROMÁNY_POVÍDKY»HIM 57647volný
    VšeobecnáBeletrieROMÁNY_POVÍDKY»HIL 81746vypůjčený (do 09.05.2024)
    VšeobecnáBeletrieROMÁNY_POVÍDKY»HIL 81746 avypůjčený (do 17.05.2024)
    A proto skáču
    AnotaceDnes již úspěšný spisovatel z Japonska, který trpí silnou formou autismu a není schopen verbální komunikace, ve svých třinácti letech "sepsal" nevšední metodou ukazování na abecední tabulku knihu o vnímání sebe, svého okolí a života. Kniha psaná formou odpovědí na 58 otázek týkajících se jeho postižení, mezilidských vztahů, zájmů a chování je autorovým odkrytím neuvěřitelně bohatého, inteligentního a citlivého vnímání světa
    Předmět.heslo Higashida, Naoki, 1992-
    20.-21. století
    děti s autismem - Japonsko - 20.-21. století
    japonští spisovatelé - 20.-21. století
    autismus - psychologické aspekty
    Forma, žánr rozhovory autobiografie
    Konspekt616.89 - Psychiatrie
    929 - Biografie
    MDT616.89
    Druh dok.KNIHY
    Unifikovaný název Džiheišó no boku ga tobihaneru rijú. Česky
    Poznámky Přeloženo z japonského originálu s přihlédnutím k anglickému překladu
    ISBN978-80-7432-711-7 (Paseka ; brožováno)
    978-80-88163-21-3 (Pasparta ; brožováno)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.